Jabolčna pita je jesenska klasika in ta recept, ki smo si ga sposodili na portalu Miss7, je resnično božanski ter enostaven za pripavo!
Sestavine
5 jabolk, narezanih na tanke rezine • 1 skodelica stepene smetane, plus 4 žlice smetane • 2 skodelici moke • 1 skodelica sladkorja, plus 3 žlice sladkorja • 3 jajca • 1 paket pecilnega praška • 1 paket vanilin sladkorja • 25 g masla • 1 čajna žlička cimeta • 5 žlic mandljevih listov
Postopek
Pečico segrejte na 170 stopinj in namastite pekač (v velikosti približno 40 x 30 centimetrov). V skledi zmešamo stepeno smetano, moko, sladkor, jajca, pecilni prašek in vanilin sladkor. Zmes vlijemo v pekač, enakomerno porazdelimo in pečemo v pečici pet minut. Nato vzamemo biskvit iz pečice, nanj razporedimo rezine jabolk in po vrhu potresemo mandlje. V manjši skledi v mikrovalovni pečici na hitro segrejemo maslo, 3 žlice sladkorja, cimet in 4 žlice smetane in zmes premažemo čez jabolka. Pito vrnemo v pečico in pečemo še približno 15 minut. Ne pozabite preizkusiti z zobotrebcem, ali je dovolj pečena!