Vroča čokolada je ena najbolj priljubljenih zimskih pijač, a zakaj je ne bi malce priredili in obogatili z vinom?
Ideja za zimske večere ob dobri družbi – nekateri imajo radi vročo čokolado, drugi prisegajo na kozarec rujnega. Zakaj si ne bi letošnje zime popestrili s spodnjim receptom, ki združuje oboje?
Sestavine:
- 60g temne čokolade
- 2 dcl temnega vina
- 200 ml mleka
- polovica skodelice čokoladnih lističev za kuhanje
Priprava:
V kozici pogrejte čokolado in mleko, dokler se ne stopi v gladko tekočo čokolado. Dodajte vino in premešajte. Servirajte v steklenih kozarcih in okrasite s čokoladnimi lističi. Po želji lahko dodate tudi cimet.
Recept prav gotovo ni dober ... mešati vino in mleko ? Tudi čokolada več ne more izboljšati pokvarjenega vina zmešanega z mlekom! Bolj primerno bi bilo čaj z rumom, mlekom in čokolado. Vsaka kuharska inovacija, ki je skregana z logiko… ...prikaži večgiko mešanja okusov je res lahko ideja samo za enkratno uporabo.