Magazin > Odnosi in prosti čas
92 ogledov

Preko naše trgovine kar 135 odstotkov dražje!

amazon
1/2
Bralka
Pred nakupom preverite ceno še pri drugih ponudnikih.

jamie oliver | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kako pomembno je preveriti cene izdelkov pri različnih ponudnikih, prikazuje primer našega bralca, ki bi mu hrana iz kuharice Jamie's Comfort food verjetno precej manj teknila, če bi jo kupil preko spletne trgovine Mladinske knjige in ne preko Amazona.

"Enako knjigo sem dobil iz Anglije za ceno 20 evrov, poštnina vključena. Pri Mladinski knjigi bi pa moral zanjo odšteti malo več kot 47 evrov,“ pravi bralec.

Pri Mladinski knjigi so nam razložili, da upoštevajo ceno založnika, PENGUIN UK, ki znaša 30 funtov (35,72 evrov). "Nabavni ceni prištejemo potne stroške in našo maržo, ki je različna od knjige do knjige. Zato takšna cena pri tej knjigi. Tudi ostale večje knjigarne v Anglije, na primer Foyles in Waterstones, imajo ceno 30 funtov, torej neznižano ceno," so razložili in poudarili, da je bila ta dotična knjiga na Amazonu znižana za 73 odstotkov. "Verjetno so si naredili preveliko zalogo in jo morajo do konca leta razprodati," so še dodali.

Prodaja knjig pri Mladinski knjigi preko spleta minimalno raste, kupci pa sicer raje kupujejo knjige z mehkimi platnicami. "Seveda je ključen faktor cena, mehke in broširane so lahko tudi zaradi nižjih proizvodnih stroškov nekaj cenejše in zato bolj dostopne kupcem. Kupci, ki pa si želijo imeti knjigo za dlje časa, jo tudi posoditi naprej, se odločajo za trdo vezavo. Trdo vezane knjige je sicer lažje brati, saj imajo običajno večji format in večje, bolje vidne črke. Stvar osebnih preferenc, skratka."

Komentarjev 2
  • allstarr111 12:44 26.december 2016.

    pa sej to je ČIST pr vsem, pred leti so ugotovili da SLO ŠPAR prodaja enako zelje kot AT Špar le da za v SLO za en evro dražje, c celovcu je koštal 79 centov pri nas pa 1.69 eura ...prikaži več :) pa se pejt, pa to je pri vsem, od cunj do kondoma :)

  • Papaja Popi 09:20 26.december 2016.

    Mladinska knjiga je draga kot žafran.Pa tudi ostale založbe, da ne bo pomote.