Postopek barvanja je v obeh primerih enak: Litru vode primešajte dve žlici kisa. Počakajte, da tekočina zavre, nato ji dodajte "naravna barvila", zmanjšajte ogenj in pustite vreti približno pol ure. Ko se barva ohladi, vanjo namočite kuhana jajca.
Barva za rumene pirhe: Vodi dodajte tri žlice kurkume. Rumene pirhe boste dobili tudi, če boste jajca namakali v vroči vodi z limoninimi ali pomarančnimi olupki.
Za rožnate pirhe: Narežite približno 800 gramov rdeče pese in jo dodajte vroči vodi.
Za modre pirhe: Modro barvo boste dobili s pomočjo borovničevega soka ali vijoličnega zelja. Če boste uporabili zelje, ga najprej (približno 600 gramov) na drobno nasekljajte. V tej kopeli jajce namakajte vsaj pol ure. Če želite temnejšo modro barvo, jajca v barvi v hladilniku pustite čez noč.
Zelene pirhe boste dobili, če boste kot barvilo uporabili špinačo, rdeče pa, če jih boste namakali v brusničnem soku, teranu ali vodi z olupki rdeče čebule.
Za rjavo barvo uporabite orehove olupke ali črno kavo, za rumenozeleno pa olupke jabolka (sorta zlati delišes).