Magazin > Odnosi in prosti čas
10050 ogledov

Navade žensk, ki vsakič doživijo orgazem

Orgazem Profimedias
Drage dame, spodnje nasvete si zapište si za uho.

Čeprav ženske med seksom orgazma ne doživijo vsakič, obstajajo nekatera, ki postelje ne zapustijo brez vrhunca. Kako jim uspe? Womans Health je vprašanje postavil dvema seksologinjama, ki sta navade žensk, ki vsakič doživijo orgazem, skrčili na pet glavnih dejavnikov.

Redno samozadovoljevanje

"Ženske, ki se redno samozadovoljujejo, so postale strokovnjakinje za svoje telo, zato vedo, kje imajo tiste točke, na katere je treba pritisniti,“ je povedala dr. Fran Walfish: "Vedo, kakšen tempo jim je všeč, kako močan naj bo pritisk in na splošno, kaj je všeč njihovemu klitorisu.“ S tem se strinja tudi dr. Jane Greer: "Če veste, kaj vas vzburja, lahko vaš partner to izkoristi in vas zadovolji.“

Osredotočijo se na svojo K točko

Večina žensk orgazem doživi z draženjem klitorisa in ne s penetracijo, se strinjata Greer in Walfish. Svetujeta, da naj se tudi vaš partner raje posveti klitorisu, kot sami penetraciji, če želi, da doživite orgazem in hkrati vesta, da s pritiskom na G točno ne bo nič.

Ne preskočijo predigre

"Predigra je zelo pomembna,“ pravi dr. Greer: "Pomaga pri dodatnem vzburjenju in poželenju pred samo penetracijo. Predigra ženskam dovoljuje, da se dovolj vzburijo, da bodo kasneje doživele orgazem.“ Seksologinja pravi tudi, da naj bi predigra trajala nekje med 5 in 20 minutami in priporoča, da se pri tem izogneta kakršnikoli penetracija, torej dragi moški, tudi prstov ne smete uporabljati!

Ne skrivajo, kaj jim leži na duši

Kaj vam ugaja? Kaj vam ni všeč? Česa si želite? Kaj bi radi poskusili? "Tudi komunikacija vas lahko vzburi, zato je nujno, da se s partnerjem o teh stvareh pogovarjata,“ pravi dr. Walfish.

Ne skrbi jih, ali bodo doživele orgazem ali ne

"Če želite vsakič doživeti orgazem, se sprostite. Ne iščite ga. Ne poskušajte na to vplivati,“ pravi dr. Greer: "Bolj kot ste sproščeni, hitreje boste doživele orgazem epskih razsežnosti.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice