Magazin
75 ogledov

Odhod očeta in zgodnja puberteta

fantek Shutterstock
Dečki, ki odraščajo brez očeta, prej vstopijo v obdobje pubertete, kot tisti, ki živijo v družinah z obema staršema, je pokazala nedavna britanska raziskava.

V nedavni študiji, ki so jo izvedli na London School of Economics, so raziskovali, kakšna je povezava z doseganjem pubertete. V študiji je sodelovalo 9.500 moških, ki so bili rojeni leta 1958. Izsledke raziskave so objavili v strokovni reviji s področja biologije, ki jo izdaja britanska Kraljeva družba.

Kaj pravijo izsledki

Izsledki omenjene študije so pokazali, da so dečki, ki so jih očetje zapustili pred dopolnjenim sedmim letom starosti, prej dosegli puberteto, kot tisti, ki so živeli z obema staršema. Še več – dečki, ki so ostali brez očeta, preden so dopolnili sedem let, so, za razliko od dečkov, ki so živeli z obema staršema, v sedmih odstotkih postali očetje pred dopolnjenim 23. letom starosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.