Magazin
83 ogledov

Očistite se s postom

Pri postu za konec tedna začnite v petek zvečer, ko zaužijete samo nemastno zele Žurnal24 main
Ko se želite vsaj malo razstrupiti, zadošča že kratek, dvodnevni post.

Post postaja splošno priznan način za čiščenje strupov, ki se v našem telesu nabirajo čez zimo, obenem pa je odlična metoda za povečanje odpornosti telesa proti boleznim, povečanje telesne vzdržljivosti in uravnavanje telesne teže. Zagovorniki posta pravijo, da je ta tudi pot do lepe polti in napete kože.

Post ni za sladkorne bolnike in nosečnice. Zdravniki post odsvetujejo sladkornim bolnikom, čezmerno oslabljenim in shiranim ljudem, anoreksičnim in bulimičnim ljudem ter nosečnicam, doječim materam in hudo slabokrvnim ljudem.

Prvič ne dlje kot en dan
Če se želite očistiti strupov, lahko to storite z enodnevnim ali postom za konec tedna, pomembno pa je, da prvi post ne traja dlje kot 24 ur. Pri enodnevnem postu, ki mu pravimo tudi razbremenilni dan, lahko čez dan pojeste poldrugi kilogram sadja ali zelenjavo po izbiri. Pri drugem začnite v petek zvečer, ko zaužijete samo nemastno zelenjavno juho ali nesladkan kompot. V soboto pijte nesladkan zeliščni čaj ali bistro zelenjavno juho, v nedeljo pa k juhi in čaju dodajte sveže stisnjen zelenjavni ali sadni sok. Pomembno je, da zaužijete do tri litre tekočine na dan.

Telovadba za uspeh
Mišice med postom potrebujejo dejavnost, ki jim pomaga, da se znebijo strupenih snovi. S postom naj bi blažili razna vnetja in artritis vseh sklepov, pomagal pa naj bi tudi pri alergijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.