Če želite zadovoljiti največje čokoholike, pripravite nutelino torto z bananami.
- 6 jajc,
- 12 dag sladkorja,
- vaniljev sladkor,
- 18 dag moke,
- pecilni prašek,
- 5 žlic nutele.
Za nadev potrebujete:
- 4 banane,
- 0,5 l sladke smetane,
- 6 žlic nutele.
Za preliv in glazuro potrebujete:
- 2 žlici ruma,
- 3 žlice sladkorja,
- 3 dl mleka,
- 200 g temne čokolade,
- sladko smetano.
Priprava:
- Za pripravo čokoladnega biskvita najprej rumenjake ločite od beljakov. Rumenjake s polovico sladkorja, ki mu dodate tudi vaniljev sladkor, penasto umešajte, z drugo polovico sladkorja pa stepite čvrst sneg. V rumenjake vmešajte nutelo, dodajte tretjino snega in postopoma primešajte moko, zmešano s pecilnim praškom. Med rahlim mešanjem dodajajte preostali sneg. Čokoladno testo vlijte v okrogel pekač in pecite pri 180 stopinjah približno pol ure.
- Pečeno in ohlajeno torto razrežite na tri plasti in jih prepojite z mešanico mleka, ruma in sladkorja.
- Stepite čvrsto smetano in ji narahlo vmešajte nutelo. Banane narežite na kolobarje.
- Spodnjo plast torte namažite s polovico kreme, po njej porazdelite banane, prekrijte z drugo plastjo in postopek ponovite.
- Zgornjo plast torte oblijte s čokoladno glazuro, ki jo pripravite iz 200 gramov temne čokolade in malo sladke smetane.
Dober tek!
sprobano pred 3 tedni in je bilo zelo okusno in v dveh dneh zmanjkalo ;)
Bomo probali , pa se javimo , če je res super . Lp