Za spremembo dajte meso z jedilnika in si privoščite bučke.
Sestavine:
Za testo:
- 250 g moke
- sol
- 4 jedilne žlice olja
- (ali kupljeno testo)
Za nadev:
- 500 g bučk
- 1/2 pora
- 100 g ovčjega sira (čvrst, npr. feta sir)
- 2 stroka česna
- sol
- poper (sveže mleti)
- 2 jedilni žlici rastlinskega olja
Drugo:
- stopljeno maslo (za premaz)
- črna kumina (za posip)
Priprava:
- Za pripravo testa za bučkin zavitek damo v posodo moko, sol in 3 jedilne žlice olja. Postopoma vmešamo 125 ml mlačne vode. Testo gnetemo, dokler se ne odlepi od posode. Premažemo ga z oljem in pustimo pokritega počivati 30 minut.
- Za nadev operemo in osušimo bučke, odstranimo peclje ter narežemo na 1 x 1 cm velike kocke. Por narežemo na tanke obročke. Česen olupimo in fino nasekljamo, ovčji sir narežemo na kocke.
- V ponvi segrejemo olje ter prepražimo por in kocke bučk. Dodamo česen in ga na kratko popražimo. Odstavimo ter dodamo kocke sira. Solimo in popramo.
- Na pomokani površini testo razvaljamo v obliki pravokotnika. Kupljeno testo pripravimo po navodilih na embalaži. Z nadevom iz bučk premažemo spodnjo tretjino testa. Zvijemo v zavitek in damo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pri tem pazimo, da so robovi testa obrnjeni navzdol. Premažemo s stopljenim maslom in posipamo s črno kumino.
- Bučkin zavitek pečemo približno 20 minut pri 200 °C.
Nasvet:
Za pripravo sladkega bučkinega zavitka zmešamo skuto, sladkor in vaniljev sladkor ter po želji dodamo malo cimeta. Liste testa premažemo s stopljenim maslom, posipamo z drobtinami, namažemo z nadevom in dokončamo, kot je opisano v receptu.
VEČ JEDI Z BUČKAMI NAJDETE TUKAJ