Ali mogoče mislite, da dobro kuhate, ker znate uporabljati začimbe? Možno je, da prav vi počnete amaterske napake. Lastnik restavracije v kitajskem Sečuanu Johnathan Law je opozoril na najpogostejše napake, ki jih ljudje počnejo za štedilnikom.
Preveč začimb
Dober obrok mora imeti največ tri do štiri osnovne okuse, ki so jim lahko dodane tudi arome. Če jih dodate preveč, lahko zmedete brbončice, začimbe, ki želite, da se jih okusi, pa izgubijo svoj namen.
Ni dovolj vroče
Če hrano pečete ali cvrete, morate poskrbeti, da je ponev dovolj vroča. Za vok je na primer priporočljiv čas segrevanja sedem minut.
Ne uporabljate termometra
To napako večinoma delajo vsi amaterski kuharji. V 99-ih odstotkih jed v pečici ni izpadla tako, kot bi mogla, razlog za to pa je, da niste uporabili termometra.
Preveč tekočine
Dodajanje preveč tekočine med kuhanjem je lahko usodna napaka, saj hrana izgubi okus. Napaka je ta, da meso plava v vodi in se dobesedno kuha, namesto da bi se peklo.
Moka je lahko vaš sovražnik
Da bi zgostili omako, ljudje velikokrat dodajo moko, vendar pazite - za bolj gosto omako so dovolj že samo dve ali tri žlice moke na skodelico tekočine. Potreben je tudi čas, da se omaka zgosti. Če boste moke dodali preveč, bo na koncu omaka zrnata in brez okusa.