Magazin
25 ogledov

Najdepresivnejše mesto v Ameriki je ...

miami Shutterstock
Sonce, plaže, vile, dobri avtomobili, slavni in bogati in še več razkošja očitno ni dovolj za srečo. To dokazuje Forbsova lestvica najdepresivnejših mest v Ameriki. Prvo mesto je namreč zasedel Miami.

Miami je eno najbolj zaželenih mest med slavnimi in bogatimi, a kljub temu kriza mestu sanj ni prizanesla. "Čudovit South Beach privlači slavne in bogate, a družbene razlike med sloji so se v zadnjih letih vidno povečale. Enemu odstotku prebivalcev gre dobro, vsi drugi pa zaslužijo manj kot 75 tisoč dolarjev (skoraj 56 tisoč evrov) na leto, s to vsoto pa je v Miamiju težko preživeti," razlaga Forbsov urednik Kurt Badenhausen. Miami se je na prvo mesto najdepresivnejših mest v Ameriki uvrstil zaradi nepremičninske krize, zelo visoke stopnje kriminala in zaradi nezadovoljstva prebivalcev, ki naj bi se zaradi gneč na cestah v službo vozili najdlje. Med pomembnejšimi kriteriji, ki so izoblikovali lestvico, so bili tudi stopnja nezaposlenosti, priseljevanje in višina davkov.

Drugo mesto je zasedel Detroit, z najvišjo stopnjo kriminala v Združenih državah, kjer se srečujejo tudi z drastičnim nižanjem cen nepremičnin – te so nižje za kar 55 odstotkov, tretje mesto pa je zaradi slabih časov v avtomobilski industriji zasedel Flint. Lestvico petih najdepresivnejših mest zaključujeta West Palm Beach in Sacramento.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.