Za krepko malico, ki jo lahko vzamete tudi v službo, pripravite mesne kroglice v solati.
Sestavine:
Mesne kroglice:
- 50 dag mešanega mletega mesa
- 70 dag naribanega ementalca
- 70 dag moke za paniranje
- 3 žlice gorčice
- 2 žlici hrena
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 žlici olja
- 2 jajci
- sol in poper
Solata:
- 1 rdeča čebula
- 1 pest oliv
- nekaj češnjevih paradižnikov
- kajenski poper
- kisla smetana
- sol
Priprava:
Sesekljano meso, jajca, nariban sir, moko, gorčico, hren in peteršilj zgnetite v gladko maso. Začinite s soljo in poprom. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
Iz mase z navlaženimi rokami oblikujte mesne kroglice. Pekač namastite z oljem, nanj položite nabodala in jih pecite v pečici približno 20 minut.
Očistite čebulo, jo oplaknite in narežite na majhne kose. Paradižnike narežite na polovičke. V skledi zmešajte čebulo, mesne kroglice, paradižnik in olive. Dodajte kislo smetano, kajenski poper in sol. Dobro premešajte.