Marelic je letos veliko, zato pripravite vsaj kakšen kozarček dobre domače marmelade.
Potrebujete:
- 1 kg marelic
- 500 g želirnega sladkorja (2:1)
Priprava:
Za marelično marmelado operemo in razpolovimo marelice ter odstranimo koščice. Marelice narežemo na koščke, zmešamo s sladkorjem in pustimo stati nekaj ur.
Nato marelice zavremo, kuhamo 4-5 minut. Še vročo marelično marmelado napolnimo v kozarce.
Še več receptov za marmelade poiščite tukaj!
Poletni racepti za slajše poletje!
Marelic je res lahko veliko, ampak važna je kvaliteta ! Že leta iščem marelice za marelične cmoke. Včasih je bilo testo cmoka lepo oranžne barve, danes pa daš kocko sladkorja v marelico in je testo še vedno "suho". Naj bojo… ...prikaži več vipavske marelice ali uvožene, vse je fejk ...Tudi za dobro marelično marmelado podrebuješ dobre marelice ....