Podobno kot hruške lahko v rdečem vinu pripravite tudi marelice.
Sestavine:
- 8 marelic
- 500 ml rdečega vina
- 125 g medu
- cimetova palčka
- 1 limona (neškropljena)
- 100 g mandljev
Za kremo:
- 125 ml smetane
- 125 ml jogurta
- 1 noževa konica cimeta (mletega)
Priprava:
Za marelice v rdečem vinu penasto zmešajte sladkor, jogurt, smetano in cimet. Marelice operite, osušite in prerežite toliko, da lahko odstranite koščico. Če je le možno, marelic ne prerežite popolnoma. Koščice nadomestite z mandlji.
V posodi zavrite vino z naribano limonino lupinico, medom in cimetovo palčko. Zmanjšajte temperaturo in kuhajte približno 15 minut brez pokrova, da se vino zgosti.
Nato dodajte marelice in jih spet pustite približno 15 minut rahlo vreti v zaprti posodi.
Marelice v rdečem vinu servirajte na desertne krožnike, jih prelijte z vinsko omako in postrezite skupaj s hladno jogurtovo omako s smetano.