Obožujete mafine? Potem morate preizkusiti ta, malo drugačen recept. Prijetno sladkanje!
Sestavine:
- 5 zamorčkov/indijančkov
- 80 g masla (sobne temperature)
- 1 jajce
- 60 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja (8 g)
- 250 g gladke/univerzalne moke
- pecilni prašek
- 250 ml pinjenca
- pekač/posodice za mafine
Priprava:
- Za mafine iz indijančkov oziroma zamorčkov najprej tem z nožem odrežemo vaflje. Penasto-čokoladni del indijančkov zmečkamo in zmešamo v kremo. Vaflje narežemo na drobno.
- Maslo penasto umešamo, dodamo jajce, sladkor v prahu in vaniljev sladkor ter premešamo. Dodamo h kremi indijančkov.
- Zmešamo moko in pecilni prašek ter izmenično dodajamo masi 1/3 moke, vafljev in pinjenca, dokler ne porabimo vseh sestavin.
- Maso damo v pripravljene pekače za mafine in pečemo približno 20 minut pri 180 stopinjah Celzija.