Z lisičkami pripravite okusno jesensko mineštro. Dober tek!
Sestavine:
- 50 g pora
- 2 čebuli
- 1/2 glave zelene
- 2 korenčka
- 1 strok česna
- 1/2 šopka peteršilja
- 1/2 limone
- 300 g lisičk
- 100 g fižola (iz konzerve)
- 10 rezin slanine (ali pancete)
- 20 g parmezana
- 1 lovorjev list
- 1 vejica rožmarina
- 3 vejice timijana
- 1 l kokošje juhe
- sol (po okusu)
- poper (po okusu)
- olivno olje (po okusu)
Priprava:
- Za lisičkino mineštro olupimo čebulo, zelenjavo narežemo na enako velike kocke ter slanino na majhne kose. Lisičke dobro očistimo in večje natrgamo na manjše kose.
- V loncu segrejemo nekoliko olivnega olja ter močno prepražimo zelenjavo in slanino. Kmalu nato dodamo lisičke in pražimo naprej.
- Fižol na hitro operemo in osušimo ter ga skupaj z zelišči in juho dodamo k zelenjavi. Rahlo kuhamo na majhnem ognju, dokler zelenjava ni kuhana.
- Po okusu dodamo sol, poper in limonin sok. Lisičkino mineštro potresemo s svežim peteršiljem in parmezanom ter postrežemo.