Magazin > Lepota & telo
62 ogledov

Zato ne morete shujšati

ženska, hujšanje Shutterstock
Jeste zdravo in redno telovadite, kilogrami pa še kar ostajajo? Morda ne morete shujšati zaradi napak, ki se jih sploh ne zavedate. Odpravite jih.

Ste res lačni?

Ločite lakoto od žeje? Če jeste več manjših obrokov na dan, vas lakota med obroki ne bi smela presenetiti. Kadar mislite, da ste lačni, spijte kozarec navadne ali mineralne vode, vode z limono ali naravnega nesladkanega čaja. Če občutek lakote ne mine, si privoščite sadno malico.

Solata ne redi

Solata res ne, je pa lahko zelo kaloričen njen preliv – zlasti če obožujete različne jogurtove in majonezne. Pozabite nanje! Zamenjajte jih s kakovostnim oljčnim oljem, balzamičnim kisom ali limoninim sokom. S solato boste shujšali le, če vaš preliv ne bo preveč bogat.

Voda, voda, voda

Veste, koliko vode potrebuje vaše telo? Če ste povprečno dejavni, na dan z znojenjem in sečem izgubite okoli dva litra vode in pol, po naporni vadbi pa lahko še enkrat več. Količino prilagodite svojim potrebam in nadoknadite vsaj izgubljeno.

Res jeste zdravo?

Če iz prehrane črtate "nezdrava" živila, se hitro zgodi, da črtate preveč. Jejte raznoliko, saj boste le tako telesu zagotovili vse potrebno za zdravo delovanje. Pri boju s kilogrami pomagajo tudi vitamini, minerali, beljakovine in zdravi ogljikovi hidrati, zato jejte jajca, banane, špinačo, pusto meso, mlečne izdelke, polnozrnate testenine …

Morda pa jeste premalo

Da, tudi to je lahko razlog, da ne shujšate. Tudi če ste na dieti, morate jesti dovolj, saj s stradanjem ne naredite nič dobrega. Le to, da telo še dejavneje zaužite kalorije kopiči v maščobne blazinice. Več manjših obrokov razporedite čez ves dan in ne preskakujte zajtrka ali večerje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.