Magazin > Lepota & telo
559 ogledov

V Ljubljani se te dni vse vrti okoli mode

1/26
LJFW ali ljubljanski teden mode je tokrat ponudil trende tako za pomlad in poletje kot tudi jesen 2018 domačih in tujih oblikovalcev.

Na modni stezi LJFW, ki se tokrat odvija v filmskem studiu Viba film, je bila že prvi dan precejšnja gneča in obiskovalci so bili priča zares pestremu dogajanju. 

Otvoritev spomladanske edicije LJFW, ki se ji je kot glavni podpornik ponovno pridružil Ford Slovenija, je bila v duhu mladosti, pomladi in cvetja v pravem pomenu besede in čutiti jo je bilo tudi v opravah obiskovalcev, saj so bili povsod prisotni cvetlični vzroci in živahne barve. Živahno modno dogajanje se je začelo z modnimi revijami prihajajoče generacije oblikovalcev, študentov Naravoslovno tehniške fakultete v Ljubljani (NTF). Mladi in perspektivni ustvarjalci so imeli kar 265 izhodov in dokazali so, da se za prihodnost mode v Sloveniji ni bati. Njihove kreacije so bile nosljive in barvite, nad videnim pa so bile vidno navdušene tudi urednice slovenskih modnih edicij. Študenti so se potegovali tudi za nagrade, ki jim bodo pomagale na njihovi nadaljni ustvarjalni poti, ena od teh omogoča tudi samostojno predstavitev kolekcije na naslednjem Ljubljanskem tednu mode, ki jo je prejela Tjaša Zalar.  

Studio Viba filma je poleg mode zavzela tudi glasba, nepogrešljivi del modnih revij. Atraktivni DJki Nati Katchi in Shushu sta s svojo živahno prisotnostjo, ki je dajala ritem in življenje modnim revijam.

Muhasto aprilsko vreme, ki marsikoga v slabo voljo spravlja tudi zato, ker nikoli ne veš, kako se obleči, pa modnih navdušenk in navdušencev vseeno ni odvrnilo od obiska drugega dne Ljub-ljanskega tedna mode. 

Popolnoma drugačno vzdušje kot zunaj, je bilo na modnem prizorišču: polno dobre energije, živahnih barv in pričakovanja. Drugi dan so obiskovalci v nabito polni dvorani uživali v kar treh sklopih modnih revij, domači in tuji priznani oblikovalci pa so navdušili z barvitimi, dodelanimi in nosljivimi kolekcijami. Med tistimi, ki so si modne revije ogledali od blizu, je bilo tudi veliko znanih obrazov, od estradnikov, modnih blogerk, politikov in poslovnežev. Zadnji sklop modnih revij si je na primer v spremstvu prijateljice ogledala tudi Valerija Kelava, zagotovo ena najuspešnejših slovenskih manekenk v tujini. V zaodrju je obiskala tudi kolege iz modne industrije, kjer je z njimi sproščeno poklepetala.

Tik pred začetkom revije, ko obiskovalci že mirno in v pričakovanju usmerjajo svoje poglede proti izhodu za modele, pa je v zaodrju precej bolj živahno. V enem kotu oblikovalci dajejo intervjuje, fotografi se spretno premikajo med vrvežem in poskušajo loviti čim bolj zanimive trenutke, mojstrice ličenja pod vodstvom Špele Eme Veble in pričesk, pod vodstvom Aske Kajtazovič, pa skrbijo še za zadnje popravke. Delo v zaodrju mora biti sicer izjemno dobro organizirano in odstopanja od urnika praktično ni.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice