Magazin > Lepota & telo
5435 ogledov

Tujci so ga opazili, Slovenija pa ga ignorira

nima benati
1/4
Na nedavnem beneškem filmskem festivalu je nase opozoril tudi Slovenec.

Modni oblikovalec Rok Čibej si bo letošnji filmski festival v Benetkah zapomnil za vse čase. Nanj sta namreč postali pozorni kar dve veliki modni reviji – avstralski in singapurski Elle – ki sta njegovo obleko, ki jo je naredil za znano italijansko fotografinjo Nimo Benati, uvrstili med najlepše letošnjega festivala.

Nima dela za velike modne znamke, kot sta Dolce & Gabanna in Antonio Croce Milano. Rok jo je spoznal leta 2014 v Bologni, kjer je nekaj časa živel. "Udeležil sem se njenega dogodka, ki je potekal v sklopu Vogue fashion nighta v najlepšem butiku v Bologni, v L'Inde Le Palaisu. Takrat sem spoznal tudi njeno sestro Shaso, grafično oblikovalko blaga, zdaj njeno asistentko, s katero sem vzpostavil lep prijateljski odnos,“ je za Žurnal24 razložil Čibej.

rocco argentini | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zlata obleka je bila narejena po njenih željah in je modnemu oblikovalcu povzročila kar nekaj sivih las. "Tako težkega dela še nisem imel. Temelj konstrukcije je korzet iz 16 krojnih delov, ki pas stisne za 10 centimetrov, na njem pa je drapirano satenasto blago, na katerem se pozna vsaka malenkost. V proces izdelovanja te obleke sem vključil več oblikovalk in šivilj, ki so mi svetovale, kako obleko sešiti. Avstralski Elle in nato tudi singapurski sta jo uvrstila med najlepše obleke z rdeče preproge, kar me je seveda zelo zelo razveselilo. Malo manj pa sem bil vesel dejstva, da tega slovenski Elle še opazil ni, ampak OK, očitno je treba iti delat čez mejo.“

Takšno prireditev, kot je filmski festival, v tujini jemljejo zelo resno, kar je spoznal tudi Čibej. "S pripravami smo začeli v hotelu s petimi zvezdicami. Za ličenje, pričesko in zapiranje korzeta smo potrebovali pet ur, na koncu pa je varnostnik prinesel v sobo še nakit – diamantno verižico, prstane in uhane v vrednosti nekaj sto tisoč evrov. Nima je bila s končnim rezultatom zadovoljna. Večer pred dogodkom so sicer nastali zapleti, saj ji obleka ni pristajala, kot bi morala. Šival sem še celo noč, da je lahko iz vaporetta izstopila kot prava kraljica,“ nam je še zaupal Čibej.

 

Komentarjev 1