Magazin > Lepota & telo
4662 ogledov

To je 10 najboljših vaj, katerih učinki bodo vidni takoj

Telovadba, vadba, fitnes Unsplash
Potrebujete samo podlogo in nekaj lahkih uteži.

S temi vajami se boste počutile močne in samozavestne. Za hitro vadbo izberite 5 vaj po 3 serije. 

Romunski mrtvi dvig z eno nogo

Pri tej vaji se obremeni zadnji del telesa, vključno s hrbtom in trebušnimi mišicami. Pazite, da je hrbet med izvajanjem raven, ko pokrčite koleno in se premikate proti navzdol.

Mrtvi dvig

Mrtvi dvig aktivira večino mišič v telesu in je podoben romunskemu mrtvemu dvigu, le da tokrat trdno na tleh stojite z obema nogama. 

Deadlift | Avtor: youtube youtube

Vaje s kettlebelom

To vajo izvajate tako, da s iztegnjenimi rokami primete utež, naredite počep in vmes pustite, da vam utež “pada” med noge in nazaj gor. To je odlična vaja, s katero boste okrepili noge.

Kettlebell | Avtor: youtube youtube

Izpadni koraki

Zelo enostavna vaja, ki poleg nog okrepi tudi mišice zadnjice. Pazite samo, da koleno ne gre čez prste, ko jo izvajate. 

Dvig medenice

Ta vaja je odlična za okrepitev mišic zadnjice, pri dvigu vdihnite in pri spustu izdihnite. Lezite na hrbet, roke so ob telesu in kolena pokrčite pod pravim kotom ter se z medenico dvigujete navzgor. 

Dvig medenice | Avtor: youtube youtube

Bolgarski počep na eni nogi

Ta vaja je podobna izpadnemu koraku, le da je stopalo zadnje noge podprta s stolom, kavčem ali s tem, kar imate pri roki. Z nagibom telesa poskrbite za večjo aktivacijo zadnje lože.

Iz počepa v skok

S to vajo boste okrepili noge, spodnji del trebuha in zadnjico. Pazite, da hrbet med počepom ostane raven in da koleno ne gre čez prste na nogah. 

Sumo počep

Sumo počep je različica počepa, pri kateri stopite bolj narazen in stopala obrnete navzven. Spet pazite, da imate raven hrbet.

Sumo | Avtor: youtube youtube

Plank

Pri planku se naslonite na podlakti, dvignite medenico in v takem položaju držite dvakrat po 30 sekund. Pri tem stisnite trebušne mišice.

Plank | Avtor: youtube youtube

Dvig nasprotne noge in roke

Pri dvigu nasprotne roke in noge pazite, da ne upogibate vratu in hrbtenice. Vaja je odlična za krepitev zadnjičnih in trebušnih mišic, piše misszdrava.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.