Magazin > Lepota & telo
147 ogledov

Telo se lahko pozdravi tudi samo

Naturopatija skrbi tudi za dobro počutje in preventivo. Žurnal24 main
Naturopatija uči, da se človeško telo lahko pozdravi samo. Kakšni so torej možni načini, da se bolan človek izogne operacijam in zdravilom?
 

Zakaj bolezen sploh nastane?

Vzrok bolezni naj bi bila toksična preobremenjenost organizma, ki nastane z osiromašeno prehrano, slabimi prehranjevalnimi navadami, nepravilno in nezadostno skrbjo za telo ter z neustreznim življenjskim stilom.

Na človeka preži vedno več bolezni in anomalij, ki jih uradna medicina vedno težje nadzoruje ter ozdravlja. Zato se posamezniki vse bolj zatekajo k alternativnemu zdravljenju. Najbolj razširjena in zanesljiva veja alternativne medicine je naturopatija, ki zaobjema kar nekaj ostalih znanih disciplin, kot so zeliščna medicina, homeopatija, akupunktura, aromaterapija, kitajska medicina in druge.

Ko se telo pozdravi samo
Naturopatija je holistična veda, ki verjame, da ima telo notranjo sposobnost, da se pozdravi samo. Naturopati obravnavajo bolnike kot celostna človeška bitja, zato v zdravljenje telesa vključujejo tudi misli in duha. Uporabljajo veliko različnih pristopov, da bi bolnika popolnoma ozdravili.

Kako naturopatija deluje?
Ta disciplina velja za najbolj varen pristop zdravljenja telesa. Upošteva šest načel:
1. Zdravilna moč narave
Naturopat deluje po načelu, da ima telo dovolj energije za ozdravitev z notranjo močjo. Naturopatski zdravnik je zato osredotočen na doseganje in ohranjanje ravnovesja med telesom, umom in duhom.
2. Ugotoviti in ozdraviti vzrok
Naturopatija se osredotoča na to, da bi telesu res vrnila zdravje in ne le zdravila posledic bolezni. Zato poskuša najti pravi vzrok in glede na to postaviti pravo diagnozo za zdravljenje.
3. Ne škodovati
Naturopatski zdravniki pazijo, da ne potlačijo starih simptomov in s tem odpirajo pot novim. Z agresivnimi metodami bi škodovali naravnemu procesu zdravljenja, zato podpirajo človeku lastno življenjsko silo.
4. Oseba kot celota
Zdravi se celega človeka. Holistični pristop namreč pravi, da bo bolezen ozdravljena le, če bo človekova bit uravnovešena. Zato človeka obravnava kot skupek čustvenega, fizičnega, mentalnega in duhovnega.
5. Naturopat je učitelj
Naturopatski zdravniki bolnika učijo, naj sam prevzame odgovornost za svoje zdravje. Učijo ga zdravega življenja, pravilne prehrane in gibanja.
6. Preventiva
Prvo načelo naturopatije je preventiva. Naturopati svoje izkušnje in zdravje prenašajo na bolnike v dobri veri, da bi ti dosegli zdravo in srečno življenje.

 

Preberite si še:

Kalcij – človekova rešilna bilka!
Aspirin preprečuje razvoj raka na debelem črevesu
Nad mačka s pravim pritiskom

Kdo so naturopati?
Naturopati imajo pogosto klasično medicinsko izobrazbo, zato tudi sodelujejo z uradno medicino. Izpopolnjujejo se z naturopatskim znanjem in po osvojenih metodah pridobijo posebno licenco za javno prakso. Naturopatski zdravniki si tako prizadevajo za najboljšo možno zdravniško pomoč bolniku, zato veljajo za zelo sposobne, zdravljenje pa je kar najbolj varno in učinkovito.

Naslednji torek pa bomo spoznali aromaterapijo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.