Čebula
Neolupljeno čebulo shranite v mrzlem, suhem in dobro prezračenem prostoru. Če bo na zraku, bo obstojna dlje časa, zato jo odstranite iz plastične vrečke. Olupljeno čebulo pa je treba hraniti v hladilniku, in sicer v zaprti posodi.
Buče
Tudi bučam najbolje ustreza suh, temen in hladen prostor, kot je na primer klet.
Cele melone
"Antioksidanti, tudi v melonah in lubenicah, se razgradijo, če sadež ni pravilno shranjen,“ pravi nutricionistka Desiree Nielsen, ki svetuje, da melone hranite na pultu pri sobni temperaturi. Narezano melono ali lubenico pa pokrijte in ju postavite v hladilnik.
Česen
Nikoli ga ne hranite v hladilniku, saj bo pognal korenine. Hranite ga v temnem in hladnem prostoru.
Krompir
Tudi krompir hranite v kleti oziroma na hladnem, suhem in temnem mestu. Krompir mora biti na zraku, zato ga dajte iz vreče in neumitega (da ne bo začel plesneti) položite v gajbico.
Med
Med mora biti shranjen na suhem, in sicer v tesno zaprti posodi pri sobni temperaturi. V hladilniku lahko pride do kristalizacije medu, zaradi česar postane trd.
Paradižnik
Na hladnem zraku postane mehek.
Marelice, banane, kivi, slive, mango in breskve
Dokler niso zreli, lahko počakajo na kuhinjskem pultu.
Kava
Mleto kavo in kavo v zrncih shranite v nepredušni posodi na temnem, suhem in hladnem mestu. Kavo, ki je ne nameravate tako kmalu porabite, dajte v zamrzovalnik. Še prej jo shranite v nepredušno vrečko. V zamrzovalniku je lahko en mesec.