Magazin > Lepota & telo
30 ogledov

Sedem nasvetov nutricistke

dieta Shutterstock
Če ste se tudi vi nenadoma zavedeli, da je kljub sivemu deževnemu vremenu poletje kmalu na koledarju, novoletne zaobljube o zdravem življenjskem slogu pa že pozabljene, je skrajni čas, da nekaj naredite. Nikoli ni prepozno.

Na srečo je vedno pravi čas, da naredite nekaj dobrega za svoje zdravje in začnete bolje skrbeti zase. Nutricistko Mojco Cepuš smo povprašali o tem, katere majhne spremembe, ki jih lahko brez večjega napora ali finančnih izdatkov vpeljete v svoje življenje, bodo največ pripomogle k izboljšanju zdravja, videza in počutja. Tu je njenih 7 nasvetov.

 

1. Vsak dan pojejte sadež druge barve, tako boste v telo vnesli več vitaminov

2. Vsak dan na tešče popijte velik kozarec tople vode, kar je za prebavo zelo blagodejno. Če vam ustreza, jo lahko obogatite z žlico limoninega soka in ječmenove trave, saj boste tako dobili naravni multivitaminski napitek.

3. Vsaj eno belo živilo v svoji kuhinji zamenjajte za polnozrnato - lahko je to to kruh, morda testenine, riž, ...

4. Ko se prebudite vedno naredite 5 vaj za raztezanje.

5. Jejte manj mesa. Poskrbite za to, da bo vsaj en dan v tednu brezmesen.

6. Naučite se skuhati odlično zelenjavno jed (na primer zelenjavo v voku). Tako se boste začeli veseliti tudi zdravega zelenjavnega obroka in si obenem zaželeli, da bi se naučili še kakšnega dobrega zelenjavnega recepta.

7. Kadar jeste sladkarije, jih uravnotežite z nečim zdravim. Ob kepici pregrešnega čokoladnega sladoleda tako pojejte nekaj svežega sadja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.