Na zeleno bananino moko prisegajo zlasti tisti, ki se izogibajo ogljikovim hidratom ali so občutljivi na gluten. Posebnost te moke je tudi »odporni škrob«, ki naj bi zmanjšal tveganje za nastanek debelosti, raka debelega črevesja in sladkorne bolezni. Kruh iz te moke ima kar 25 odstotkov manj kalorij kot kruh iz pšenične. Škrob v tej moki poleg tega uravnava krvni sladkor, zato napadov lakote ne bo več. Bananina moka sicer nima okusa po bananah, ampak bolj spominja na oreščke.
Zeleno bananino moko lahko uporabite za zgoščevanje jedi, peko in kuhanje.
Recept za bananin kruh:
- 4 zelene banane za kuhanje
- 4 jajca
- jedilna žlica medu
- jedilna žlica vaniljevega izvlečka
- 1/3 skodelice kokosovega olja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 2 čajni žlički cimeta
- 1 skodelica bananine moke
Postopek: Pečico segrejte na 180 stopinj. Banane pretlačite in jim dodajte jajca, med, vaniljo in kokosovo olje. Dobre premešajte, nato zmesi dodajte pecilni prašek in cimet, na koncu pa še moko. Pecite 30 minut.