Magazin > Lepota & telo
49 ogledov

Nega pred spanjem je nuja

Pogosta napaka je tudi uporaba nepravilnih preparatov za stanje ali tip kože. (F Žurnal24 main
Zvečer najprej očistite oči, nato nanesite tonik, serum in kremo.

"Največja napaka, ki jo delamo pred spanjem, je, da si ne očistimo kože. Čiščenje zvečer je izjemnega pomena, saj je poleg ličil treba temeljito odstraniti vse nečistoče," opozarja Karmen Lupše, vodja salona Spa Natura.

Najprej oči
"Nega se začne pri odstranjevanju ličil na očeh. Naslednji korak je čiščenje obraza in vratu. Mleko in čistilne kreme so navadno namenjeni bolj suhi koži, čistilne pene, mila in geli pa normalni ali mastni," razlaga Lupšetova.

Po čiščenju toniziranje
Po čiščenju nanesite tonik. "Koži bo povrnil pravilni pH, jo navlažil in ji dal občutek ugodja ter svežine. Njegova sestava pa hkrati omogoča lažji in hitrejši prehod v kožo aktivnim substancam preparata, ki bo sledil," pojasnjuje strokovnjakinja.

Občutljivo okoli oči. Predel okoli oči je občutljiv, limfni in krvni obtok sta oslabljena, zato uporabljajte poživljajoče kreme, ki odpravljajo zabuhlost in obnavljajo elastičnost.

Najprej serum, nato krema
Ponoči ima koža kar dvakrat večjo sposobnost obnavljanja, zato Lupšetova svetuje uporabo nočnega revitalizacijskega seruma in nočne kreme. "Posebno pozornost posvetite predelu okoli oči," pravi in dodaja, da nego končajte z nočno kremo, ki jo nanesite na obraz in dekolte.

Nočna je obnovitvena
"Zaradi vpliva okolja in stopnje stresa se delovanje naše kože čez dan razlikuje od stanja ponoči, zato svetujem uporabo tako dnevne kot nočne kreme. Dnevna naj ima zaščito proti prostim radikalom in onesnaževanju, mora biti tudi vlažilna," svetuje strokovnjakinja Karmen Lupše in dodaja, da naj ima nočna poudarek na obnovitvi kože in uničevanju prostih radikalov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.