Magazin > Lepota & telo
6405 ogledov

Moramo vsak dan na veliko potrebo?

ženska stranišče Profimedias
Razbili so mit o tem, kolikokrat naj bi človek šel na veliko potrebo.

Če ste mislili, da je za vaše zdravje dobrodošlo, da greste vsak dan na veliko potrebo, ste živeli v zmoti. Štirje gastroenterologi so se odločili ovreči mit, ki narekuje, da je treba veliko potrebo opraviti enkrat na dan.

Vsakdanje potrebe so pri vsakem človeku drugačne, kar je odraz načina njegovega življenja: koliko posameznik spi, s čem se prehranjuje, ali telovadi itd. Daily Mail piše, da manj kot 40 odstotkov zdravih ljudi veliko potrebo opravlja vsakodnevno. Če so odhodi na stranišče preveč pogosti, je lahko to tudi indikator infekcije, bolezni ali v primeru krvavega blata celo rak.

V nedavni raziskavi je sodelovalo 4775 ljudi, znanstveniki pa so zaključili, da je kar 95 odstotkov na veliko potrebo hodilo med trikrat dnevno do trikrat tedensko. Zato je težko »potegniti črto« in s prstom pokazati na številko, ki bi bila prava, zdrava mera odhodov na stranišče. Dokler nimate težav s črevesjem, da vas ne boli, da ne občutite napihnjenosti in nimate pretiranih vetrov, nadaljujte s tem, kar počnete zdaj. Če pa imate kakršnekoli težave, se posvetujte z zdravnikom, skupaj preglejta vašo prehrano in življenjski slog ter poskušajta najti rešitev.

Komentarjev 2
  • michonz 22:44 10.september 2018.

    Hvala bogu za Žurnal, brez vas ne bi niti vedel kolikokrat na dan moram it srat!! Neverjetno kake imate, na kako nizek nivo ste sposobni it, beda od bede ste loleki

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 21:52 10.september 2018.

    Hahahaha, pogovorite se z osebnim zdravnikom !?!?!?! Pogovor ni možen, ker te napodi ven, češ da je čas potekel... Nasveta ne dobiš, ker ti reče, da vprašaj v lekarni... Tako gre to... Zdravstvo je umrlo.