Magazin > Lepota & telo
1080 ogledov

Kako odpraviti vročinski izpuščaj

alergija koža
Pri visokih temperaturah je še zlasti na udaru naša koža. Pred opeklinami se lahko zaščitimo s kakovostno sončno kremo, kaj pa lahko naredimo, da bi odpravili vročinske izpuščaje?

Izpuščaji se ponavadi pojavijo tam, kjer se nabira znoj, se pravi v kožnih gubah.

Poznamo dve vrsti izpuščajev. Pri 'miliarii cristallini' gre za mehurčke, ki ležijo na površini kože in zelo hitro počijo. Rdeči izpuščaji, 'miliaria rubra', pa nastanejo, ko so zamašene globlje ležeče znojne žleze. Koža okoli teh mozoljev je vneta.

Mozoljčki z ohladitvijo hitro izginejo, še hitreje pa se jih boste znebili z gelom, ki vsebuje cink ali silicijev dioksid. Za preventivo uporabljajte encimski piling, ki bo odmašil pore. Poleg tega je dobro, da se poleti izogibate oblačilom iz umetnih materialov, pijačam, ki vsebujejo kofein, alkoholu in močnim začimbam. Pijte žajbljev čaj. Če imate težave s prekomernim potenjem, kupite puder, ki bo kožo pomiril in vsrkal odvečni znoj. Priporočljiva je tudi uporaba razpršila s termalno vodo, saj pomirja kožo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.