1. Paprika poskrbi za hitrejše kurjenje maščobe in pospeši metabolizem.
2. Raziskava, objavljena v The British Journal of Nutrition, navaja pozitivne učinke vsakodnevnega uživanja paprike na stopnjo holesterola v krvi.
3. Približno pol skodelice rdeče ali rumene paprike vsebuje skoraj dvakratno dnevno količino vitamina C, ki ga telo potrebuje. Raziskovalci na univerzi v Manchestru so na podlagi raziskave prišli do zaključka, da imajo ljudje, ki uživajo premalo vitamina C, trikrat večjo možnost za razvoj artritisa.
4. Paprika vsebuje karotenoide, ki zavirajo nastanek rakavih celic. Ženske, ki pojejo dva ali več obrokov, bogatih s karotenoidi za 17 odstotkov zmanjšajo verjetnost za razvoj raka dojk, pišejo v International Journal of Cancer.
5. V papriki je tudi veliko vitamina B. V japonski raziskavi, ki je zajela več kot 35.000 žensk, starih med 40 in 79 let, so znanstveniki ugotovili manjše tveganje za kap in srčnožilne bolezni pri tistih, ki so na svoj jedilnik vključevale papriko.