Vsa tri živila vsebujejo veliko antioksidantov, ki na naravni način kožo ščitijo pred nevarnimi UVB-žarki. Seveda to ne pomeni, da zaradi tega uporaba kreme za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem ni potrebna, le dodatna zaščita kože, v tem primeru od znotraj, ni nikoli preveč.
Temna čokolada
Predvsem takšna z visoko vsebnostjo kakava vsebuje veliko antioksidantov, ki ščitijo kožo. Britanska raziskava je pokazala, da so tisti, ki so 12 tednov vsak dan zaužili 20 gramov temne čokolade, bili odpornejši na sonce, kot tisti, ki čokolade niso jedli.
Zeleni čaj
Že ena sama skodelica dišečega napitka na dan naj bi naredila kožo odpornejšo na sončne žarke za kar 25 odstotkov.
Paradižnik
Vsakodnevno uživanje paradižnika naj bi odpornost na sončne opekline povečalo za kar 33 odstotkov, je pokazala raziskava, kar je primerljivo s kremo za sončenje z zaščitnim faktorjem dve. Če jeste predelan paradižnik – mezgo, še toliko bolje.