Magazin > Lepota & telo
45 ogledov

Do katere mere lažemo o spolnih partnerjih?

seks rdeče perilo erotika Shutterstock
Ko je govora o številu spolnih partnerjev, lažejo tako moški kot ženske. Sedaj je to tudi dokazano.

Dolgo časa se je sumilo, da ženske in moški niso iskreni pri številu partnerjev, ki so jih imeli v postelji. Nova raziskava je pokazala, da moški število žensk, s katerimi so spali, pomnožijo s tri, medtem ko ženske število partnerjev, ki so jih imele, delijo s tri.

Kot razlagajo strokovnjaki, se moški radi pohvalijo in pretiravajo s številom spolnih partnerjev, ženske na drugi strani pa se očitno števila sramujejo, zato ga močno znižajo.

Laži tudi o letih, denarju in službi

Dejstvo je tudi, da je laž o številu partnerjev na začetku nove zveze ena najpogostješih laži, ki jih povemo partnerju. Poleg tega so podatki pokazali tudi, da oboji lažejo o vzrokih za prekinitev prejšnje zveze (38 odstotkov), o vsoti denarja, ki ga potrošijo na obleke ali napravice (33 odstotkov), o finančnem stanju na splošno (25 odstotkov) ter o službi (28 odstotkov) in letih (18 odstotkov).

V raziskavi je sodelovalo nekaj več kot 1.300 žensk, starih med 18 in 30 let, večina pa je priznala, da z omenjenimi lažmi zaščitijo svoj ego in občutke novega partnerja. 55 jih celo prizna, da lažejo zato, da bi fantom bolj ugajale. Kljub temu pa jih 63 odstotkov meni, da so laži najpogostejši vzrok za prepire v zvezi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.