Čokolado iz kameljega mleka izdeluje družba Al Nasam, ki jo je oktobra lani ustanovil dubajski
šejk
Mohamed bin Rašid Al Maktum. V sodelovanju z avstrijskim Mannerjem nameravajo
letno čokoladne zasvojence osrečiti s sto tonami "kamelje" čokolade, ki naj bi postala "Godiva
Bližnjega vzhoda" (Godiva je prestižna belgijska čokolada).
Podjetje, ki ima farmo s tri tisoč kamelami, čokolado trenutno prodaja le v lastni trgovini,
razkošnih hotelih in pri zasebnih letalskih linijah. S proizvodom želijo prodreti na nova arabska
tržišča, Japonsko, v ZDA in Evropo, v enem mesecu pa naj bi bila na voljo tudi prek spleta.
''Naš cilj je, da izdelek postane Godiva Bližnjega vzhoda. Gre za razkošni izdelek, zato se ne
bo nikoli znašla na policah supermarketov," je povedal
Martin Van Almsick, generalni menedžer podjetja. Po načrtih pa naj bi v Združenih
arabskih emiratih v vsakem mestu v večjih trgovskih središčih odprli eno trgovino.
Čokolado izdelujejo brez konzervasnov in kemičnih aditivov, dodajajo pa ji pestro mešanico
lokalnih začimb, medu in oreščkov. Kamelje mleko je bolj zdravo od kravjega, saj vsebuje petkrat
več vitamina C, manj laktoze, manj naščob in več inzulina, zaradi česar je primernejša za diabetke
in posameznike, ki laktoze ne prenašajo najbolje.
97
ogledov
Čokolada iz kameljega mleka

Čokolada iz kameljega mleka? Če ste čokoladni sladokusec, jo boste želeli prav gotovo poskusiti, le da je ne boste mogli dobiti kjerkoli.