"Veganstvo mi je pomagalo, da se mi je noga po prometni nesreči hitreje celila in je ni bilo treba rezati nad kolenom. Takrat sem se tudi odločila, da tovrstni prehrani posvetim več pozornosti in poskušam z nasveti pomagati ljudem," je na predstavitvi svoje linije Redwood, ki je zdaj na voljo tudi v Sloveniji, dejala Britanka Heather Mills.
Heather Mills, okoljevarstvenica
Heather se zaveda, da zrezek za brokoli težko zamenjaš čez noč, zato so njeni izdelki namenjeni tudi fazi prehoda. "Nekateri izdelki imajo okus po ribah ali piščancu, a so vseeno veganski in podobnega okusa, zato bodo na svoj račun prišli posamezniki, ki se ne morejo upreti okusu mesa. Ravno to ti daje občutek, da se ničemur ne odrečeš," je povedala Millsova in opomnila, da dajo jedem velik čar tudi začimbe.
Le 20 odstotkov mesa
Millsova je poudarila, da če že, bi moralo biti meso na naših krožnikih le v 20 odstotkih, kajti "izbira zelenjave in sadja je pestra, za sestavo jedi je potrebna le domišljija."
Manj mlečnih izdelkov
Po mnenju Millsove ljudje uživamo preveč mleka in mlečnih izdelkov. "Na voljo je veliko drugih stvari; na trgu je zagotovo vsaj deset vrst mleka, od kokosovega do sojinega, zato se da vse – če se le hoče," je dejala humanitarka.
57
ogledov
"Človek je to, kar jé!"
Okoljevarstvenica Heather Mills je v Slovenijo pripeljala linijo svoje veganske prehrane.
Človek je to, kar je, in na dolgi rok je za naše zdravje to vsekakor pomembno.