Magazin > Lepota & telo
253 ogledov

8 nasvetov, da boste s seboj bolj zadovoljni

ženska zaskrbljenost Shutterstock
Sprejemanje samega sebe, z vsemi napakami in pozitivnimi lastnostmi vred, ni prav lahko. A če vam to uspe, boste iz svojega življenja odstranili tesnobo, hkrati pa ne boste več prizadeti, ko vas bo kdo kritiziral.

Ali si vsako opazko in kritiko vedno preveč jemljete k srcu? Če vas lahko prizadane še najmanjša pripomba človeka, ki ga niti ne pozante prav dobro, potem je očitno, da niste preveč zadovoljni sami s sabo. Spremenite nekaj navad, predvsem pa način razmišljanja.

Osem nasvetov, kako se lažje sprejemati:

  • Spomnite se ene ali dveh manjših napak na sebi. Povejte si, da ju čez deset let morda ne boste več imeli, a da sta za zdaj čisto ok, če ju imate.
  • Zaenkrat vam morda še ni jasno, zakaj imate določene napake, a sčasoma boste morda razumeli.
  • Večkrat na dan se spomnite, da imajo vsi ljudje pozitivne in negativne lastnosti.
  • Bodite potrpežljivi sami s sabo. Niste se še nehali učiti - učimo se vse življenje.
  • Če verjamete v višjo silo, si skušajte predstavljati, kako je, da vas ta višja sila ljubi takšnega, kakršni ste. Na enak način vas ljubijo tudi starši. Poskusite se tako videti tudi sami.
  • Naučite se razvajati samega sebe brez nepotrebnega zapravljanja. Pokažite si, da se imate radi.
  • Pomislite se na svoje lastnosti, ki vam niso všeč, a jih ne morete spremeniti. Kaj je takšnega na teh lastnostih, da bi jih lahko vzljubili?
  • Pomislite na nekoga, ki ga ljubite brezpogojno. Ga ljubite kljub njegovim napakam? Zakaj ne morete sami sebi dati enake ljubezni?

Bonus

Ko boste dosegli točko, ko boste lahko rekli, da se sprejemate, se bo marsikaj spremenilo. Spremenil se bo vaš pogled na svet, postali boste bolj tolerantni do drugih in lažje boste sprejemali kritike na vaš račun. Opazke vas ne bodo prizadele, saj boste globoko v sebi vedeli, da se imate vi radi.

Delavnica za pomoč

V torek, 18. decembra, bo potekala delavnica, v kateri se boste lahko posvetili iskanju poti do sebe, kjer se skriva vaša volja do življenja. Poiskali boste svojo pot srca, kjer je vir volje neomejen. Delavnica bo potekala za Bežigradom, začela pa se bo ob 19. uri in bo trajala dve uri. Predhodne prijave na: erika.zlogar@gmail.com, ali telefonsko številko: 041 327 775.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.