Magazin
1373 ogledov

Krompirjeva juha z gobami

juha z gobami Blanka Kefer
Zdaj je pravi čas za krompirjevo juho z gobami. Naj pogreje tudi vas.

Sestavine:

  • 200 g jurčkov
  • 600 g krompirja
  • 6 korenčkov
  • 5 strokov česna (ali polovica čebule)
  • 1 liter jušne osnove (ali vode)
  • 2 žlici moke
  • majaron
  • lovorov list
  • sol
  • poper
  • kis
  • kisla smetana

Priprava:

  • Za krompirjevo juho z gobami najprej očistimo gobe in jih narežemo na lističe. Česen (ali čebulo) in pol peteršilja sesekljamo.
  • Na vroče olje damo česen (ali čebulo) in peteršilj. Ko zadiši, dodamo gobe in počasi pražimo od 10 do 15 minut. Nato malo pomokamo, hitro pomešamo in zalijemo z jušno osnovo.
  • Dodamo še na kocke narezan krompir in korenje ter lovorov list. Po okusu solimo in popramo ter kuhamo. Ko je krompir mehak, začinimo še s preostalo polovico peteršilja in majaronom. Okisamo po okusu. (S paličnim mešalnikom lahko del juhe zmiksamo.)
  • Krompirjevo juho z gobami postrežemo v ogretih krožnikih in dodamo žlico kisle smetane.

Nasvet:

  • K gobovi juhi se prilega okusen kos domačega kruha ali ajdovi žganci.
  • Namesto svežih gob lahko uporabimo tudi zamrznjene ali posušene (posušenih v tem primeru uporabimo manj).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.