Jedi s krompirjem so vedno dobre. Še posebno kadar po krompirju zadiši iz pečice. Dober tek!
Sestavine:
- 80 dag krompirja
- 5 dag moke
- 20 dag najljubšega sira
- 1 dl mleka
- 1,5 dl smetane
- maslo
- sol
- poper
- muškatni orešček
Priprava:
- Krompir operite in skuhajte v lupinah.
- Še topel krompir olupite, pretlačite in zabelite z maslom.
- Pretlačenemu krompirju dodajte smetano, mleko, moko, nariban sir in razžvrkljane rumenjake.
- Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter dobro zmešajte.
- Beljake in ščepec soli stepite v trd sneg, ki ga nežno vmešajte v krompir.
- Visok model za narastke namažite z maslom (ali več manjših modelčkov) in nadevajte s krompirjevo maso.
- Pecite približno pol ure v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija. Če pečete v več manjših modelčkih, bo čas pečenja krajši.