Magazin
110 ogledov

Krompirjev narastek s čemažem

krompirjev narastek Blanka Kefer
Krompirjevemu narastku dodajte spomladanski pridih – dodajte mu čemaž. Ste ga že nabrali? Sezona se je že začela!

Sestavine:

  •     500 g krompirja
  •     pest čemaža
  •     2 papriki
  •     steblo pora
  •     2 spomladanski čebuli
  •     4 jajca
  •     250 g kisle smetane
  •     200 ml sladke smetane
  •     čajna žlička gorčice
  •     ščepec muškatnega oreščka (sveže naribanega)
  •     sol
  •     poper (sveže mlet)
  •     maslo za premaz
  •     sir za posip

Priprava:

  • Za krompirjev narastek s čemažem olupimo krompir in ga narežemo na tanke rezine. Pod hladno vodo splaknemo čemaževe liste, jih osušimo in drobno sesekljamo.
  • Opranima paprikama odstranimo peclja in sredici, ju olupimo in narežemo na kocke. Spomladansko čebulo narežemo na tanke obročke, uporabimo pa tudi nekaj zelenja.
  • Za preliv razžvrkljamo jajca, jim primešamo kislo in sladko smetano ter zmes začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
  • Z maslom premažemo pekač za narastke in ga v slojih (izmenično) obložimo s krompirjem in zelenjavo, na koncu pa sloje prelijemo z jajčno zmesjo in posipamo z grobo naribanim sirom.
  • Krompirjev narastek s čemažem pečemo v vnaprej ogreti pečici pri 180 stopinjah Celzija približno 60 minut. Ko se sir rahlo obarva, narastek prekrijemo z alufolijo.

Nasvet:

Za krompirjev narastek s čemažem lahko uporabite katerokoli zelenjavo, ki jo imate pri roki, na primer brokoli, bučko, fižol ali kolerabico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.