Krompirjeve krokete lahko pripravite tudi s šunko in parmezanom. Dober tek!
Sestavine:
- 1 krompir (mokast)
- 100 g šunke
- 2 jajci
- 3 jajčni rumenjaki
- 3 žlice masla (tekočega)
- 3 žlice parmezana (naribanega)
- moka (po potrebi)
- origano (suh – po želji)
- sol
Za paniranje:
- jajca
- drobtine
Za cvrtje:
rastlinsko olje
Priprava:
- Za pripravo hrustljavih krompirjevih kroketov s šunko krompir olupimo, narežemo na kose in skuhamo v dovolj osoljene vode. Odcedimo in pustimo, da preostala tekočina izhlapi.
- Medtem šunko narežemo na majhne kocke. Krompir naribamo. Na delovni površini ali v posodi ga začinimo s soljo, origanom in naribanim parmezanom.
- Iz šunke, jajc, rumenjakom, masla in moke naredimo kompaktno testo. Razdelimo ga na majhne kose, iz katerih nato oblikujemo krokete ter jih povaljamo v požvrkljanem jajcu in drobtinah.
- Na vročem olju jih z vseh strani hrustljavo spečemo v večji nizki ponvi. Ven jih vzamemo z zajemalko in jih odcedimo na papirnatih brisačkah.
- Hrustljave krompirjeve krokete s šunko lahko uporabimo kot prilogo ali pa jih imamo za glavno jed in dodamo solato.
Več receptov za okusne priloge poiščite tukaj!