Magazin
161 ogledov

Kroketi s šunko

kroketi Norbert Tutschek
Krompirjeve krokete lahko pripravite tudi s šunko in parmezanom. Dober tek!

Sestavine:

  • 1 krompir (mokast)
  • 100 g šunke
  • 2 jajci
  • 3 jajčni rumenjaki
  • 3 žlice masla (tekočega)
  • 3 žlice parmezana (naribanega)
  • moka (po potrebi)
  • origano (suh – po želji)
  • sol

Za paniranje:

Za cvrtje:

rastlinsko olje

Priprava:

  • Za pripravo hrustljavih krompirjevih kroketov s šunko krompir olupimo, narežemo na kose in skuhamo v dovolj osoljene vode. Odcedimo in pustimo, da preostala tekočina izhlapi.
  • Medtem šunko narežemo na majhne kocke. Krompir naribamo. Na delovni površini ali v posodi ga začinimo s soljo, origanom in naribanim parmezanom.
  • Iz šunke, jajc, rumenjakom, masla in moke naredimo kompaktno testo. Razdelimo ga na majhne kose, iz katerih nato oblikujemo krokete ter jih povaljamo v požvrkljanem jajcu in drobtinah.
  • Na vročem olju jih z vseh strani hrustljavo spečemo v večji nizki ponvi. Ven jih vzamemo z zajemalko in jih odcedimo na papirnatih brisačkah.
  • Hrustljave krompirjeve krokete s šunko lahko uporabimo kot prilogo ali pa jih imamo za glavno jed in dodamo solato.

Več receptov za okusne priloge poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.