Magazin
702 ogledov

Kostanjeva torta

kostanjeva torta Norbert Tutschek
Ste nabrali kaj kostanja? Specite torto!

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 150 g moke
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 2 žlivi kakava (v prahu)

Za kremo:

  • 125 g mase pretlačenega kostanja in stepene smetane
  • 250 g sladke smetane
  • 1 vrečka utrjevalca za stepeno smetano
  • 3 lističi želatine
  • 3 žlice ruma

Za dekoracijo:

  • kostanj (skuhan in olupljen)

Za premaz:

  • ingverjeva marmelada

Priprava:

  • Kostanjevo torto z ingverjem pripravimo tako, da najprej penasto zmešamo jajca, sladkor v prahu in vanilijev sladkor. Primešamo moko in kakav.
  • Maso položimo na pomaščen in pomokan pekač za torte (s premerom 24 cm) in pečemo približno 25–30 minut na 180 °C v segreti pečici. Po peki počakamo, da se torta ohladi.
  • Medtem pripravimo kremo. Liste želatine raztopimo v rumu. Sladko smetano in utrjevalec za smetano stepemo v trd sneg. Raztopljeno želatino najprej zmešamo z dvema žlicama stepene smetane, nato pa primešamo še preostalo smetano.
  • Na koncu dodamo še maso iz pretlačenega kostanja in stepene smetane.
  • Ohlajeno torto na sredini vodoravno prerežemo in spodnjo polovico premažemo z ingverjevo marmelado. Nato nanesemo še plast kostanjeve kreme.
  • Drugi del torte položimo na spodnjo polovico. Torto še enkrat premažemo z ingverjevo marmelado in nato še s kostanjevo kremo.
  • Kostanjevo torto z ingverjem po želji okrasimo še s čokoladno glazuro in obložimo s kostanji.

več jedi s kostanji poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.