Ste nabrali kaj kostanja? Specite torto!
Sestavine:
Za kremo:
- 125 g mase pretlačenega kostanja in stepene smetane
- 250 g sladke smetane
- 1 vrečka utrjevalca za stepeno smetano
- 3 lističi želatine
- 3 žlice ruma
Za dekoracijo:
- kostanj (skuhan in olupljen)
Za premaz:
- ingverjeva marmelada
Priprava:
- Kostanjevo torto z ingverjem pripravimo tako, da najprej penasto zmešamo jajca, sladkor v prahu in vanilijev sladkor. Primešamo moko in kakav.
- Maso položimo na pomaščen in pomokan pekač za torte (s premerom 24 cm) in pečemo približno 25–30 minut na 180 °C v segreti pečici. Po peki počakamo, da se torta ohladi.
- Medtem pripravimo kremo. Liste želatine raztopimo v rumu. Sladko smetano in utrjevalec za smetano stepemo v trd sneg. Raztopljeno želatino najprej zmešamo z dvema žlicama stepene smetane, nato pa primešamo še preostalo smetano.
- Na koncu dodamo še maso iz pretlačenega kostanja in stepene smetane.
- Ohlajeno torto na sredini vodoravno prerežemo in spodnjo polovico premažemo z ingverjevo marmelado. Nato nanesemo še plast kostanjeve kreme.
- Drugi del torte položimo na spodnjo polovico. Torto še enkrat premažemo z ingverjevo marmelado in nato še s kostanjevo kremo.
- Kostanjevo torto z ingverjem po želji okrasimo še s čokoladno glazuro in obložimo s kostanji.