Če imate radi kokos, potem se danes razvajajte s sladkimi kolački Raffaelo. Dober tek!
Sestavine:
Za kolačke:
- 150 g masla
- 150 g bele kuverture (ali bele čokolade)
- 140 g moke
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 2 jajci
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 100 g kokosove moke (za dekoracijo)
Za kokosovo kremo:
- 200 g svežega sira
- 130 g sladkorja v prahu
- 100 g kokosove moke
- 1-2 jedilni žlici ruma
Priprava:
- Za kolačke Raffaelo najprej v vodni kopeli stopimo belo kuverturo in maslo. Pečico vklopimo na 180°C.
- Medtem moki primešamo pecilni prašek.
- Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo tako, da se volumen zmesi podvoji. Zmesi postopoma primešamo suhe sestavine.
- Dodamo tekočo belo čokolado in vse skupaj dobro premešamo. Model za mafine napolnimo s papirnatimi posodicami in ga postavimo na pekač. Zmes za kolačke enakomerno porazdelimo v posodice in pečemo pribl. 20 min. Kolačke vzmamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladijo. Šele nato jih lahko prelijemo. Za preliv zmešamo sveži sir (npr. maskarpone), sladkor v prahu, kokosovo moko in kanček ruma.
- Kokosov preliv nadevamo v brizgalko z gladkim nastavkom in ga nabrizgamo na kolačke. V posodo stresemo kokosovo moko in vanjo nežno pomočimo kolačke.
- Za hladen učinek kokosa moramo kolačke Raffaelo vsaj za 1-2 uri postaviti v hladilnik in šele nato postreči.