Okus in vonj, ki vam bosta pričarala E bello Italio.
- 250 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 3 žličke kakava
- 1 žlička instantne espreso kave
- 150 ml mleka
- 1 vrečka instant kapučina
- 150 ml olja
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 150 g sladke smetane
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija (ventilatorsko na 160 stopinj). Pekač pomastite ali vstavite v papirnate modelčke.
V skledi zmešajte moko, pecilni prašek, 2 žlički kakava in instant espreso v gladko zmes. Segrejte mleko in v njem raztopite instantni kapučino.
V drugi skledi zmešajte olje, sladkor, jajci in mlečni kapučino. Hitro primešajte zmes z moko in s testom napolnite vdolbine pekača.
Mafine pecite 20–25 minut. Ko jih vzamete iz pečice, pustite, da se ohladijo. Na vsak mafin dajte žlico stepene smetane in potresite s kakavom.