Ko vam ostanejo palačinke, jih shranite za naslednji dan in pripravite kanelone. Mi smo se danes odločili za klasiko, vi pa jih lahko napolnite z najljubšim nadevom.
Sestavine:
Za palačinke:
- 200 g moke (gladke)
- 2–3 jajca
- 400 ml mleka
- 100 ml mineralne vode
- kanček olja (ali tekočega masla)
- sol
- muškatni orešček
Za nadev:
- 8 rezin šunke (ne pretankih)
- 150–200 g sira (kockic ali rezin)
Za paniranje:
Priprava:
- Za kanelone s šunko in sirom najprej v posodi gladko zmešamo moko z jajci, mlekom, mineralno vodo in tekočim maslom. Začinimo s ščepcem soli in muškatnim oreščkom ter pustimo stati dobrih 15 minut.
- V ponvi za palačinke segrejemo malo olja, vlijemo nekaj testa in ga enakomerno porazdelimo. Zlatorjavo zapečemo na obeh straneh in damo iz ponve. Ponovimo in tako spečemo 8 palačink.
- Rezine šunke obložimo s sirom in zvijemo v majhne rolice. Vsako rolico položimo na palačinko in zvijemo skupaj, pri tem pa zarobimo zunanje robove. Lahko pritrdimo z zobotrebci.
- Za paniranje v krožnik ubijemo jajca in jih žvrkljamo. Kanelone najprej povaljamo v moki, nato v jajcu in na koncu v drobtinah. V večji ponvi segrejemo zadostno količino olja in kanelone ocvremo, da postanejo zlatorjavi. H kanelonom s šunko in sirom se prilega zelena solata.