Magazin
22533 ogledov

Kaj se dogaja na Evroviziji? Pevec izginil, EBU s skrivnostnim sporočilom

Joost Klein - Nizozemska Profimedia
Nizozemski izvajalec se na petkovi generalki ni pojavil na odru. Kaj se dogaja v Malmöju?

Nizozemskega pevca Joosta Kleina v petek ni bilo na popoldanskih vajah, poroča spletni portal EurovisionWorld.com. Nizozemec, ki tulipane na Švedskem zastopa s pesmijo Europapa, bi se moral na generalki pred velikim sobotnim finalom pojaviti kot peti nastopajoči, a ga na odru ni bilo. 

Kaj se dogaja na Švedskem, so se začeli spraševati zvesti privrženci največjega pevskega tekmovanja v Evropi. Pri Evropski radiodifuzni zvezi (EBU), organizatorju izbora Pesmi Evrovizije, so sporočili, da preiskujejo incident, o katerem so jim poročali in vključuje nizozemskega predstavnika. "Do nadaljnjega ne bo sodeloval na vajah," so bili skopi v sporočilu za javnost. 

Po družbenem omrežju X so sicer zaokrožile govorice, da naj bi Klein udaril enega od predstavnikov izraelske delegacije, ker naj bi se ta norčeval iz smrti njegovega očeta. A te govorice za zdaj še niso potrjene.

Joost Klein bi se moral na odru pojaviti kot peti nastopajoči, a brez pojasnil je produkcija preskočila s četrtega nastopajočega (Luksemburga) do številke šest, pod katero nastopa predstavnica Izraela. Klein se je v veliki finale prebil iz četrtkovega drugega polfinala. 

Kot je naknadno sporočil EBU, Klein ne bo nastopil niti na petkovi večerni generalki za strokovno žirijo, temveč bodo organizatorji uporabili in predvajali njegov polfinalni nastop.   

O kakšnem incidentu je govora, kljub govoricam ne vemo, saj izdatnejšega sporočila EBU o incidentu še ni podala, je pa Nizozemec dvignil veliko prahu že na novinarski konferenci, ko si je med govorom izraelske predstavnice glavo prekril z nizozemsko zastavo. 

dezurni@styria-media.si