Magazin
34 ogledov

Kaj je v modi letos?

Ena od dežel, ki letos narekuje "stanovanjsko modo", je Japonska.
1/14
Žurnal24 main
Moda je vse hitrejša. Oprema za stanovanje – pohištvo in predvsem manjši dodatki – se spreminja skoraj tako hitro kot stvari, ki jih oblačimo in obuvamo.

A ker verjetno nihče ne kupuje vsako leto nove zofe ali nove kuhinje, so zanimive predvsem stvari, ki jih izbiramo pogosteje. Nekatere glavne smernice za leto 2008 so bile že lani predstavljene na sejmih notranje opreme – kaj bomo torej letos kupovali in nosili v stanovanje? Preberite, nato pa si oglejte fotogalerijo.

  • Maroko. V Maroku dela ogromno mladih in nadarjenih oblikovalcev, ki jih navdihuje tradicija, a hkrati iščejo nekaj novega. Ročno obdelano usnje, pihano steklo, "čipkasti" kovinski okrasni predmeti in volnene tkanine ostajajo "ključni igralci" opremljanja v maroškem slogu, a oblike so mehkejše kot včasih.
  • Škrlatna, vijolična in siva. Morda nekoliko zamolkla, a neverjetno prefinjena barvna kombinacija.
  • "Šik gorske koče". Jelenčki, losi, medvedi ... na blazinah, krožnikih, umetno krzno, debele volnene odeje, masivni les in lovski motivi ... slog, ki ga v ZDA imenujejo "Aspen look".
  • Japonska. Azija notranje oblikovalce navdihuje že dolgo. Leto 2008 lahko mirne duše označimo za japonsko leto – stilizirani cvetlični (Japonci imajo najraje češnjeve cvetove) in bambusovi vzorci, origami, minimalizem na jedilni mizi, zemeljske barve, ki jih poživlja rdeča ... Dobrodošli na Japonskem.
  • Bleščeča narava. Predmete, ki posnemajo naravo (cvetove, liste, sadje, zelenjavo), so notranji oblikovalci odeli v "kovinska oblačila" v barvah brona, srebra in zlata.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.