Magazin
105 ogledov

Jajčevci z mocarelo

Ne pozabite na baziliko. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Sestavite jih po spodnjih "navodilih" ali čisto po svoje – jajčevci z mocarelo, paradižnikom in baziliko prinašajo malo Italije in malo Grčije.

Potrebujete:

  • 1 večji jajčevec
  • 25 dag mocarele
  • 2 paradižnika
  • 1 strok česna
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • vejica ali dve grške bazilike


Priprava:

  • Česen olupite in drobno nasekljajte.
  • Mocarelo odcedite.
  • Jajčevec narežite na slab centimeter debele rezine in jih solite.
  • Paradižnik narežite na pol centimetra debele rezine, mocarelo prav tako.
  • Polovico rezin jajčevca potresite z nasekljanim česnom in obložite z rezino paradižnika in rezino mocarele.
  • Pokrijte s preostalimi rezinami jajčevca in malo stisnite skupaj.
  • "Sendviče" z obeh strani premažite z olivnim oljem in popecite v ponvi – približno tri minute na vsaki strani.
  • Potresite z baziliko in postrezite takoj.


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.