Sestavite jih po spodnjih "navodilih" ali čisto po svoje – jajčevci z mocarelo, paradižnikom in baziliko prinašajo malo Italije in malo Grčije.
Potrebujete:
- 1 večji jajčevec
- 25 dag mocarele
- 2 paradižnika
- 1 strok česna
- olivno olje
- sol
- poper
- vejica ali dve grške bazilike
Priprava:
- Česen olupite in drobno nasekljajte.
- Mocarelo odcedite.
- Jajčevec narežite na slab centimeter debele rezine in jih solite.
- Paradižnik narežite na pol centimetra debele rezine, mocarelo prav tako.
- Polovico rezin jajčevca potresite z nasekljanim česnom in obložite z rezino paradižnika in rezino mocarele.
- Pokrijte s preostalimi rezinami jajčevca in malo stisnite skupaj.
- "Sendviče" z obeh strani premažite z olivnim oljem in popecite v ponvi – približno tri minute na vsaki strani.
- Potresite z baziliko in postrezite takoj.
Dober tek!