"Tudi letos sem zadolžen za eno od predbožičnih večerij, kjer se bomo zbrali dobri prijatelji. Letošnji meni? Naj bi bil presenečenje, ampak vseeno vam lahko izdam majhen del. Med drugim bo za glavno jed na krožnikih piščanec s pehtranom v lešnikovi omaki, kar pravzaprav ni presenečenje, ker si to vsi vedno zaželijo, kadar pridejo na večerjo za mojo mizo. Morda še sladica: tokrat se bom lotil karameliziranih huršk s cimetom, s kremo iz bele in temne čoklade."
Za štiri osebe potrebujete:
- 3 do 4 sladke hruške (najboljše viljamovke)
- 3 dcl sladke smetane za kuhanje
- 100 g bele čokolade
- 100 g temne čokolade
- albert keksi
- cimet
- maslo
- sladkor
Jacobovi napotki:
"Hruške olupimo in narežemo na kocke. V posodi segrejemo maslo, na katerem deset minut dušimo hruške, da se omehčajo. Še prej po želji dodamo nekaj žlic (vsaj 4 zvrhane) rjavega sladkorja in začinimo s cimetom."
"V vsako od servirnih posodic zdrobimo približno pet albert keksov. Najbolje jih zdrobimo kar v pesti, ni pa jih treba mleti. Prelijemo s hruškami in počakamo, da se ohladijo. Ta čas v sladki smetani pri zmernem ognju stopimo obe čokoladi, ki ju prelijemo čez piškote in hruške. Sladico serviramo hladno, lahko jo okrasimo še s stepeno smetano."