Magazin
29 ogledov

Hrvaška je nova francoska riviera

Hrvaška, Hvar Žurnal24 main
Če bi slavni pisatelj F. Scott Fitzgerald, ki je bil zaljubljen v francosko riviero, živel v današnjih časih, bi se gotovo zaljubil v hrvaško obalo, piše znana ameriška revija, ki je sosednjo obalo proglasila za novo francosko riviero.

Na tisoče otočkov, kristalno čisto Jadransko morje in okusna hrana so le tri od pohval, s katerimi revija Vanity Fair opisuje hrvaško obalo. Pravijo, da je to destinacija leta, ki jo je vredno obiskati, ameriškim turistom pa priporočajo, da se do naših južnih sosedov odpravijo kar z jahto ali jadrnico, da zaplujejo do čudovitega Visa, ki se ponaša s čudežno naravno luko, pa do otoka sivke – Hvara.

Škampi skačejo na krožnike

Poleg plavanja, potapljanja in uživanja v skritih zalivih ameriška revija bralcem priporoča tudi obisk restavracij, kjer "škampi in jastogi z ribiških ladij kar skačejo na krožnike". K popularizaciji hrvaškega turizma so v preteklih letih pripomogli tudi zvezdniki, ki za pobeg pred nadležnimi paparaci vse pogosteje obiščejo naše sosede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.