Magazin
80 ogledov

Hrustljavo jabolko z rozinami

Hrustljavo jabolko z rozinami Blanka Kefer
Če vas zebe, se pogrejte s toplimi jedmi. Za sladico priporočamo jabolko z rozinami.

Sestavine:

  • 4 jabolka
  • 4 žlice rozin
  • 4 žlice ruma
  • 30 g masla
  • 3 žlice ovsenih kosmičev
  • 5 žlic kristalnega sladkorja
  • 5 žlic sladke smetane

Priprava:

Za hrustljavo jabolko z rozinami najprej rozine za uro ali dve namočimo v rum. Jabolkom odrežemo zgornji del (kot pokrovček), odstranimo pečke. Spodnji del jabolk odrežemo tako, da lahko sadeži lepo stojijo.

V ponvi stopimo maslo, vanj vsujemo ovsene kosmiče in sladkor. Ovsene kosmiče rahlo popražimo oziroma karameliziramo sladkor; medtem nenehno mešamo.

Posodo vzamemo s kuhališča in umešamo sladko smetano. Na koncu dodamo marinirane rozine.

Pekač namastimo z maslom in posipamo z drobtinami. Jabolka postavimo v pekač, jih napolnimo z nadevom in pokrijemo s "pokrovčkom".

Hrustljavo jabolko z rozinami pečemo pri 220 stopinjah Celzija okoli pol ure.

Nasvet:

K hrustljavim jabolkom z rozinami se odlično poda vaniljeva krema. Za pripravo pečenih jabolk so najprimernejše vrste boskop, royal gala ali idared.

VEČ JEDI Z JABOLKI NAJDETE TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.