Magazin
27 ogledov

Hrustljavo jabolko z rozinami

pečena jabolka Blanka Kefer
Ste za sladek in topel zaključek dneva? Za popoldanski poobedek ali večerjo pripravite pečena jabolka.

Sestavine:

  • 4 jabolka
  • 4 žlice rozin
  • 4 žlice ruma
  • 30 g masla
  • 3 žlice ovsenih kosmičev
  • 5 žlic kristalnega sladkorja
  • 5 žlic sladke smetane

Priprava:

  • Za hrustljavo jabolko z rozinami najprej rozine za eno do dve uri namočimo v rum. Jabolkom odrežemo zgornji del (kot pokrovček), odstranimo peške. Spodnji del jabolka odrežemo tako, da lahko sadež lepo stoji.
  • V ponvi stopimo maslo, vanj vsujemo ovsene kosmiče in sladkor. Ovsene kosmiče rahlo popražimo oz. karamaliziramo sladkor, medtem neprestano mešamo.
  • Posodo vzamemo s kuhališča in umešamo sladko smetano. Na koncu dodamo še marinirane rozine.
  • Pekač namastimo z maslom ter posipamo z drobtinami. Jabolka postavimo v pekač, jih napolnimo z nadevom in pokrijemo s "pokrovčkom".
  • Hrustljavo jabolko z rozinami pečemo pri temperaturi 220°C ca. 30 minut.

Nasvet:

K hrustljavim jabolkom z rozinami se odlično poda vanilijeva krema. Za pripravo pečenih jabolk so najprimernejše vrste Boskop, Royal Gala ali Idared.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.