Magazin
27 ogledov

Hamburger z maroni

kostanjev hamburger Norbert Tutschek
Ste za malo drugačen hamburger? Pripravite takšnega s kostanjem. Dober tek!

Sestavine:

  • 200 maronov (kuhanih in olupljenih)
  • 2 rezini toasta (ali 1 stara žemlja)
  • 100 ml sladke smetane
  • 2 korenčka (majhna)
  • 50 g zelene
  • 30 g peteršiljeve korenine
  • 1/2 pora
  • 2 mladi čebuli
  • 2 čajni žlici timijana (suhega)
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • drobtine (po potrebi)
  • mast (ali olje za peko)
  • 4 žemljice za hamburgerje (gotove)
  • (solata po izbiri)
  • brusnice (gotove)

Priprava:

  • Za hamburger z maroni najprej narežemo marone na majhne koščke. Kruh za toast pomočimo v sladko smetano, da se zmehča. Korenje, zeleno, peteršiljevo korenino, por in mlado čebulo operemo, očistimo in nasekljamo.
  • V skledi zmešamo marone, kruh za toast. zelenjavo in jajce. Dodamo začimbe in vse skupaj dobro pregnetemo.
  • Če je zmes premehka, dodamo nekaj krušnih drobtin.
  • Z mokrimi rokami iz zmesi oblikujemo enako velike burgerje, ki jih nato spečemo na vročem olju ali masti in odcedimo na papirnati brisački.
  • Žemljice za hamburgerje opečemo v toasterju in jih znotraj premažemo z brusnicami. Vstavimo maroniburgerje in okrasimo s solato po izbiri.

Več receptov s kostanjem poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.