Ste za malo drugačen hamburger? Pripravite takšnega s kostanjem. Dober tek!
Sestavine:
- 200 maronov (kuhanih in olupljenih)
- 2 rezini toasta (ali 1 stara žemlja)
- 100 ml sladke smetane
- 2 korenčka (majhna)
- 50 g zelene
- 30 g peteršiljeve korenine
- 1/2 pora
- 2 mladi čebuli
- 2 čajni žlici timijana (suhega)
- 1 jajce
- sol
- poper
- drobtine (po potrebi)
- mast (ali olje za peko)
- 4 žemljice za hamburgerje (gotove)
- (solata po izbiri)
- brusnice (gotove)
Priprava:
- Za hamburger z maroni najprej narežemo marone na majhne koščke. Kruh za toast pomočimo v sladko smetano, da se zmehča. Korenje, zeleno, peteršiljevo korenino, por in mlado čebulo operemo, očistimo in nasekljamo.
- V skledi zmešamo marone, kruh za toast. zelenjavo in jajce. Dodamo začimbe in vse skupaj dobro pregnetemo.
- Če je zmes premehka, dodamo nekaj krušnih drobtin.
- Z mokrimi rokami iz zmesi oblikujemo enako velike burgerje, ki jih nato spečemo na vročem olju ali masti in odcedimo na papirnati brisački.
- Žemljice za hamburgerje opečemo v toasterju in jih znotraj premažemo z brusnicami. Vstavimo maroniburgerje in okrasimo s solato po izbiri.