Magazin
315 ogledov

Gratinirani šparglji s pršutom

šparglji Shutterstock
Ponujamo namig za odlično predjed ali prigrizek, ki tekne ob kozarcu vina.

Sestavine:

  • 18 tanjših zelenih špargljev
  • 6 velikih, tankih rezin mladega pršuta
  • 200 g parmezana
  • 40 g masla

Priprava:

  • V vročo vodo položite šparglje. Ko voda zavre, jih počasi kuhajte 10 minut. Kuhane jih iz kropa za nekaj minut preložite v mrzlo vodo. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
  • V kozici stopite dobro polovico masla. Rezine pršuta položite na delovno površino. Na sredo vsake rezine položite tri odcejene šparglje, na katere razdelite polovico parmezana.
  • Vse skupaj pokapajte s slabo polovico stopljenega masla, potem pa pršut in vsebino tesno zvijte v zvitke, pri čemer naj šparglji na vsakem koncu nekoliko kukajo iz zvitkov.
  • Pekač namažite s preostalim maslom, potem pa vanj zložite pripravljene zvitke. Na te potresite preostali parmezan. Vse skupaj pokapajte s preostalim maslom, nato pa pekač za nekaj minut potisnite v ogreto pečico.

več jedi s šparglji poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.